De Molenplas

Eindelijk was het zover voor het eerste échte en gezellige restaurantbezoek voor de restaurantgids Haarlem Schalkwijk! De spits werd afgebeten met het prachtig gelegen en eigenlijk meteen ook het meest chique etablissement van Haarlem Schalkwijk! Keurig rond de gereserveerde tijd zijn Roxana en ik aan tafel aangeschoven. Voor een donderdag was de zaal en het terras aardig gevuld. De ontvangst was vriendelijk en gastvrij. We zijn knus binnen aangeschoven aan aan tafeltje voor twee. We werden snel geholpen aan een drankje en de menukaart. Tip aan De Molenplas is om ook de in opkomst zijnde alcoholvrije wijn te gaan serveren. Roxana was blij verrast met haar cadeautjes, zowel de gepersonaliseerde pantoffeltjes van YourSurprise, als het enkelbandje van witte natuursteentjes gemaakt door de lieve mensen van de Molenburg.

We bestelden allebei de Saté van de Varkenshaas. Dat stond allemaal vrij vlot op tafel, met een lekker garnituur van groenten- en fruitsalade en heerlijke frietjes met een kwakkie mayo.

Qua sfeer was het ook allemaal zoals het leven is, zeg maar: er was genoeg om vrolijk van te worden, maar er kwamen ook wel andere emoties aan bod.

Al met al kostte het eten en drinken nog géén zestig euro, wat gezien de kwaliteit van het gebodene ook alleszins schappelijk is. Dus dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt! Het afscheid tenslotte was ook warm, omdat we welgemeend werden uitgenodigd om snel weer eens zoiets moois te ondernemen.

De Molenplas

Waertmolenpad 1,
2036 ES Haarlem

info@molenplas.nl
+31 (23) 535 77 60

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *